At de tør! Ebay VS jula.no.

Har du sett noe så overpriset og dumt?
Sjekk prisforskjellen på disse identiske produktene!
Vanntett høytaller man kan ha i dusjen, gir ganske bra lyd. Kjøpte en selv på ebay for et år siden. Lades via USB kabel som følger med. Kobles enkelt til mobil via bluetooth.
Jeg bir kvalm av overprising! Spesielt når bedrifter kjøper inn billige kinavarer for å selge de rådyrt! Det er så gjennomskuelig å jeg mister respekten til hele kjeden!


Jula 199kr  Hvordan tør de?!
PLUSS at du må komme deg til og fra, bensin/busspenger + evt parkeringsgebyr. De har kun i blå.
(Mtp at jula er en butikkjede som kjøper inn i store kvanta har de sikkert fått en rabattpris på disse, noe som gjør at de kanskje koster 15kr inn for butikken? Så i teorien tjener de 184kr pr stk!)
Link her.

Ebay 35kr
Med dagens kurs, inkl porto-rett hjem i postkassa. Fås i 4 farger. Andre selgere har også svart eller hvit.
(Når man tenker på at denne selgeren faktisk TJENER på penger å å selges denne til 35kr, tenk da på hvor mye Jula.no tjener!)
Link her.

#Trollblomst #Ebay #Overprising

12 kommentarer

Maren

12.12.2015 kl.16:15

Helt forferdelig, derfor er det bra vi kan handle på Ebay:):). Er dette et bra produkt eller bare tull?

Trollblomst

12.12.2015 kl.16:23

Maren: Det finnes sikkert dårlige varianter av denne også som av alt annet. Jeg er ihvertfal fornøyd med min høytaller Og i ebaygruppene på face er det også veldig mange andre som også er fornøyde :)

12.12.2015 kl.18:36

Du har ikke tenkt på at lønningene i feks Norge og Sverige , er noe høyere enn for flere andre selskaper i blant annet Kina? Men det er jo greit, så lenge man kan handle billige produkter er det ikke så nøye om det sitter en 12-åring i Bangladesh og jobber til fingrene blør for at vesten skal få billige ting. Ikke det at dette rettferdigjør at jula importerer slike varer, men da kan de iallefall sørge for å betale sine egne bedre.

Tipper forsåvidt de ansatte ved varehusene ville blitt svært misfornøyde hvis de måtte redusere lønningene sine for at du skulle få kjøpt en høytaler til 35,- for ja, kjedene betaler gjerne sine ansatte. Som arbeidstaker vil en jo ha betalt slik at en selv har råd til å handle middag, eventuelt slike høytalere? . Forsåvidt en uting at ting skal bli så billig at vi bare kjøper for å kjøpe. Det finnes måte på hvor grådig nåtidens mennesker trenger å være, det kommer tross alt noen etter oss også.

Dovahkiin

12.12.2015 kl.18:40

Du må huske at det er en butikk, de MÅ tjene penger for at ting skal gå rundt. Tror de aller fleste varer (spesielt merkevarer) annet enn kanskje elektronikk har slik "overprising" som du kaller det. tror du en Louis Vuitton veske koster 19 000 kroner å lage? Blir litt samme greien.

I tillegg, er du helt sikker på at det er samme produktet? :) Den fra ebay kan lett være en piratversjon, for det er ofte det det er på Ebay.

Selv om det er kjipt å betale dyrt for en vare burde man likevel gjøre det, for å støtte Norge. Det er ikke bra for norsk økonomi eller norske bedrifter å kun kjøpe ting på nett fra utlandet; Vi er kanskje et himla dyrt land, men i tillegg tjener vi i snitt mye mer enn i de fleste andre land. Syns mange har blitt for opptatt av økonomien, klager på problemer som egentlig ikke er et særlig stort problem med tanke på hvor fint vi faktisk har det.

Jula hadde ikke tjent penger om de skulle solgt alt for 10-20 kroners fortjeneste (du må også huske at det i tillegg er snakk om moms bedriften må betale).

Linda Taylor

12.12.2015 kl.19:13

Ha en fin kveld videre <3
Eneste er vell at det en bestiller på ebay ,er det vanskeligt å få fikset (hvis det er høytaler å slik),kjøper du det på butikk der du bor så er det jo bare å svippe innom :P

Men ja ELSKER Ebay selv <3 :D

Tone

13.12.2015 kl.00:41

Hihi ja det er store prisforskjeller ..... er en grunn for jeg handler mye duppeditter osv på Ebay ;)

Kathrine

13.12.2015 kl.02:26

Haha, latterlig. Var ikke liten prisforskjell heller da...!

Trollblomst

13.12.2015 kl.02:44

Jada, det er klart at jeg forstår at butikkene skal tjene penger! Men det er jo utrolig teit å gjøre det med en superpopulær ebay-gjenstand når det er såååå mye annet de kunne valgt!

Bergensergenser

13.12.2015 kl.09:50

Kjedelig når de setter prisen så høyt ja. Syk forskjell på prisen her!

godt vi har ebay hvor vi får det mye billigere (:

Hellaaa

13.12.2015 kl.17:34

Utrolig stor forskjell på pris i forskjellige butikker å nettbutikk ja. gjelder å se litt rundt om man er gira på å kan spare inn noen kroner ja :-) ebay er kjekk å veldig billig nettbutikk :)

Marlene

20.12.2015 kl.19:44

Må si meg enig med noen over. Men for å gå utifra innlegget ditt først ja, pris er endel høyere fra Ebay til butikkkjedene her i Norge og Sverige. Folk i England sier at England er dyrt - hvor jeg fant biff tror det var to i pakka til femti kroner som vi betaler nesten 150/200 for en her i Norge. Som er enda ett eksempel på prisforskjeller.

Men som de over sier så er det forskjeller i kulturen og samfunnene vi lever vi. Kina er ett stort land og det er også veldig mange mennesker, men lønningene deres kan ikke sammenlignes med

lønningene her i Norge. Når du og jeg bestiller varer f.eks. fra ebay betaler vi selgeren direkte både

frakt og pris. Noen ebay selgere setter frakten høyere fordi flere land må ikke betale for frakten om det da blir over toll, og derfor kan de tjene mer - fordi kjøper kan kjøpe mer.

Når Jula og andre kjeder bestiller sine varer så må de bestilles gjerne på forhånd, og her er det ikke

bare verdens største lønninger som vi har i Norge som skal betales, men også butikk/fabrikk og mellomledd. Mellomledd er sjeldent en billig affære, og vi som mennesker må jobbe for å tjene til livets opphold. Fordi både du og jeg vil jo gjerne ha mat? drikke? og kanskje noe mer innimellom? Vi vil jo ikke "bare" overleve vi vil leve. Så det er her salg kommer inn. Som selger velger man bevisst og anbefale kunden det produktet butikken tjener mest på (som er billigst i innkjøpspris) ihvertfall vist det er to produkter som har de kvalifikasjonene kunden ser etter. I tillegg til lønninger, og mellomledd så må jo butikken også tjene nok til å holde butikken/kjeden gående slik at vi har muligheten til å handle der om vi skulle trenge eller ønske det. De må tjene nok til å bestille nye varer, samt kvalitetsikre varer, og garanti for de varene som har det.

Poenget er at når vi handler rett fra Ebay så er det ingen mellomledd. Ja, det er en prisforskjell på over 100,- men situasjonen å handle rett fra Kina, og fra en fysisk butikk kan ikke sammenlignes på de samme prinsippene :)

Skriv en ny kommentar

Trollblomst

Trollblomst

29, Rygge

29år.Forlovet.Ingen barn. Tanker, irritasjoner, tips, anbefallinger og random shit! Følg meg gjerne om du ønsker litt spenning, du gjetter nemlig aldri hva mitt neste innlegg handler om ;) Har mild dysleksi så om du ikke tåler skrivefeil, gå vidre. trollblomst@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

hits